Praktijkvoorbeeld bouwbedrijf

‘Van aannemend bouwbedrijf, naar projectontwikkelende bouwer – belegger’

Strategische herpositionering van een middelgrote bouwer (professioneel familiebedrijf) kort na de bedrijfsopvolging. Transitie met directie, MT, uitvoerders en bedrijfsbureau.

Van aannemend bouwbedrijf naar projectontwikkelende bouwer. Van het denken in bouwprojecten naar het kansgericht vormgeven van eigen projectontwikkeling, als antwoord op huisvestingsvraagstukken in de regionale bebouwde omgeving. Het omvormen van de traditionele bouwcultuur en structuur naar het gaan werken vanuit een innovatieve visie op stedelijke ontwikkeling. Het verminderen van faalkosten, het inbrengen van uitvoeringskennis bij de projectvoorbereiding en het vormgeven van partnerships met onderaannemers, opdrachtgevers eindgebruikers was een belangrijk aspect.

Inzet: een structureel proces van ontwikkelen, bouwen en beleggen op gang brengen, waardoor een gezonde werkvoorraad van eigen en projecten in opdracht op gang komt.


Harold Viscaal

Harold Viscaal heeft een eigen veranderfilosofie Grip op succes® (www.gripopsucces.nl) ontwikkelt, waarbij hij organisaties leert hoe zij met fundamenteel veranderende klant- en marktontwikkelingen om kunnen gaan. Hij neemt hen mee in het ‘Omdenken’ (qua mindset), het ‘Omschakelen’ (qua werkmethode) en in de ‘Doorvertaling van de organisatievisie- en strategie’, tot op het laagste niveau in de organisatie. Hij wordt gezien als succesvolle ‘realiteitsverruimer’ en ‘transformeerder’ van instellingen en organisaties die ‘om’ moeten. Hij publiceert zijn ervaringen in diverse columns en werkt aan een kleurrijk boek over de zin en onzin van organisatieverandering en de waanzin en zin van mensen daarbinnen. Harold Viscaal: harold.viscaal@aegte.nl / 06 – 51 41 44 90.

Recente Berichten:

Geef een reactie