Een leider is net een garagehouder

Mensen en organisaties hebben onderhoud nodig, net als een wagenpark. Zij maken dag in dag uit veel kilometers. Als gevolg daarvan raken zij soms het spoor bijster of blijven zij in een spoor steken. Soms rijden ze zelfs al een tijdje met een lekke band. Om niet onverwachts langs de weg te komen staan, moeten we onze motor regelmatig laten afstellen. Weten of alle paardenkrachten nog wel de gelegenheid krijgen. Deze service-intervallen hoeft een leider gelukkig niet met een kruissleutel op te lossen. Grondige kennis van menskunde en bedrijfskunde zou hem goed op weg kunnen houden. Uw ideaal: ‘a leader as completer?’.

‘Van overleven naar leven’

Tussen weten en doen zit angst. We hebben allemaal onze overlevingsstrategieën. Ook organisaties hebben met ‘deze karressporen’ te maken. Ze hielpen ons ooit dichterbij onze doelen te komen, nu houden ze ons er vanaf. Het is de moeite waard te ontdekken waar de kramp zit. Zodat mogelijkheden weer bereikbaar worden, kansen weer de ruimte krijgen zich ver te ontwikkelen. Zodat jij, uw mensen, zich weer kunnen richten op de echte ambities. Zelfvertrouwen en zelfverantwoordelijkheid is het gevolg. Groeien zonder kramp…, nou als je daar niet naar verlangt…!


Harold Viscaal

Harold Viscaal heeft een eigen veranderfilosofie Grip op succes® (www.gripopsucces.nl) ontwikkelt, waarbij hij organisaties leert hoe zij met fundamenteel veranderende klant- en marktontwikkelingen om kunnen gaan. Hij neemt hen mee in het ‘Omdenken’ (qua mindset), het ‘Omschakelen’ (qua werkmethode) en in de ‘Doorvertaling van de organisatievisie- en strategie’, tot op het laagste niveau in de organisatie. Hij wordt gezien als succesvolle ‘realiteitsverruimer’ en ‘transformeerder’ van instellingen en organisaties die ‘om’ moeten. Hij publiceert zijn ervaringen in diverse columns en werkt aan een kleurrijk boek over de zin en onzin van organisatieverandering en de waanzin en zin van mensen daarbinnen. Harold Viscaal: harold.viscaal@aegte.nl / 06 – 51 41 44 90.

Recente Berichten:

Geef een reactie